Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 81320

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 81320

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


Szabó Zsuzsanna: Az ascendens beállítása

 

Az ascendens beállításnál, pontosításnál a következő szempontokat tartom fontosnak:

 

Bevezetés:

 

Nagyon jó lenne, ha minél pontosabb adat állna rendelkezésre egy ascendens beállításnál. Jó lenne ismerni a születés körülményeit, minél pontosabban, de sajnos az mindennapi életben nem így van.

 

A valóságban legfeljebb fél óra pontossággal jegyzik fel az időpontot. Még a kórházakban is.

 

Melyiket?

 

 • Amikor elindult a szülés?
 • Amikor befejeződött a szülés?
 • Amikor az újszülöttet ellátták?
 • Amikor a gyerekorvos is megnézte?
 • Amit a szülész felírt, vagy mondott?
 • Amire az anyuka emlékszik?
 • Amire a rokonok közül valaki emlékszik?
 • Amire a szülött később emlékszik?

 

Szóval elég tág az időpont. De mégis jó kiindulópont! Amit pontosítani lehet. Legalább a jegy megvan, vagy megvannak. És az nem kevés!

 

Nagy kérdés, tényleg, mikor is született valaki, a lélek mikor foglalja el véglegesen a testet?

 

Általánosságban amikor a test elhagyja a szülőcsatornát, a felsírás, vagy a köldökzsinór elvágásának időpontja lehet a legpontosabb.

 

Megfigyelések szerint, ha inkubátorba kerül a baba, akkor később is lehet az az időpont, amikor ténylegesen elfoglalja a testet a lélek.

 

Saját tapasztalataim alapján azt tartom a legfontosabbnak, hogy a horoszkópban ténylegesen azt az embert lássam, aki előttem van, még akkor is, ha az ascendens módosítás jelentősen eltér a megadott időponttól.

 

Sok lehetőség van ellenőrizni a horoszkópot, leginkább a bolygók házállásai által, abban nem lehet tévedés, és eléggé kötött dolog. Szolárok, a különböző direkciók, uralmi láncolatok segítenek. És leginkább az, amit elmond a horoszkóp tulajdonosa.

 

Lehetséges-e hogy 2 asztrológus más-más ascendenst állít be valakinek?

 

Igen lehetséges. Azért, mert az eltérő tudású asztrológusok más-más jellegzetességet tarthatnak fontosnak, például az ascendensre eső fényszögek megítélésénél. Egy-egy asztrológus egyéni megítélése, saját személyisége, a kérdezővel összefüggő szinasztriája befolyásolhatja az asztrológus véleményét. Az asztrológus is csak ember. Bízzunk abban, hogy mindenki megkapja a kért segítséget, azon a szinten, ahol a beszélgetők a beszélgetés pillanatában vannak.

 

Ha minden asztrológus fontosnak tartaná a külső megjelenést, akkor legalább az ascendens jegyében nem lenne nagy eltérés.

 

Az asztrológia az analógiás gondolkodáson alapszik, a hasonlóság elvén, azon tehát, hogy ugyanazon típusú dolgok hasonlóak egymáshoz. Például a bolygókhoz tartozó analógiás összefüggésekben elég nagy az egyetértés az asztrológusok között. Ezzel kapcsolatos alapkönyv: Nicolaus Klein – Rüdiger Dahlke: A függőleges világkép. Ebben vannak felsorolva, lexikon szerűen az egyes analógiás összefüggések.

 

Nem maradnak ki a hasonlóság elvéből az ascendesek sem. Vagyis az egymásra hasonlító embereknek hasonló ascendensük van, és a hasonló ascendensű emberek hasonlítanak egymásra. Figyelembe véve egyéb asztrológiai sajátosságokat is.

 

Ennek igazolására hoztam létre az Asendens adatbázist a honlapomon, az Asztrológia Páholyban. Híres emberekkel kezdtem, és folytatom a magánszemélyek fényképeinek összegyűjtését és felrakását az adatbázisba. Asztrológus által, legalább jegyre pontosított ascendenseket és a hozzá tartozó fényképeket teszem fel, az 1-es házba eső bolygók, illetve a tengelyekre eső fényszögek módosító hatásának megjelölésével, példaként, a tulajdonos engedélyével. Célom, hogy mindenki számára egyértelmű lehessen az ascendensek és az emberek külseje közötti összefüggés.

 

Mit lehet hát tenni, hogy mégis legyen pontos, vagy viszonylag pontos horoszkóp?

 

A gyakran vannak sajátosságok egy születésnél, ezek meglátszanak a horoszkópban is.

 

Az alábbiakban összefoglaltam az ascendens beállítás és pontosítás általam legfontosabbnak tartott szempontjait: 

 

 • Mindig a nagyobb kategóriákból indulok ki: teljes testalkat, arc, jellegzetes mozdulatok, első találkozásnál már látható stílus.
 • Testalkat, magasság és alaphabitus: ezt látni lehet, a kos például úgy jön be az ajtón, hogy észre lehet venni, nagyhangú, temperamentumos.
 • Az egymás melletti jegyek külső megjelenés szempontjából sem hasonlítanak egymásra. Ez azért jó, mert ha valakinek az ismert születési ideje jegyhatár közelében van, akkor el lehet dönteni, hogy melyik az igazi.
 • Az ascendens körül, különösen az 1-es házban, orbiszon belüli bolygók jelentősen befolyásolják az ascendenst, színekben, a szem tekintetében, a kilók számát illetően, stb.
 • Az egyes házas bolygók meglátszanak gesztusokban, és apróságokban, de jellemzően láthatók a megjelenésben.
 • Egyszerű embereknél is azt tapasztaltam, hogy van, vannak ascendensre eső fényszögek, egy-egy jellemző tulajdonságot behozva az egyéniségbe.
 • Ascendensre eső fényszögnek tekinthető, ha az ascendens 2 bolygó felezőpontjába esik, bármennyi is az, és mind a kettő megjelenik az egyéniségben.
 • A többi tengelyen: descendens, MC, IC tengelyen álló bolygók is jelentősen befolyásolják a külső megjelenést.
 • Ha megvan az ascendens választott jegye, akkor az összes bolygók házállásai döntő szerepet kapnak: az ascendens kis változtatásánál is házat válthat 1 vagy több bolygó, és az életsors alakulásában meglátszik, hogy az a bizonyos bolygó ebben vagy a szomszédos házban van-e „otthon”.
 • Ha születési időpont egyáltalán nem ismert, akkor csak egy bizonytalan ascendens határozható meg, még akkor is, ha a külső megjelenést figyelembe vesszük, miután tipikus jegy az életben nagyon ritkán fordul elő.
 • Mit lehet tenni, ha az ascendensre vonatkozó információ nem ismerhető meg, és a külső megjelenés alapján bizonytalan a helyzet? Én ilyen esetekben a Napházképletet szoktam alkalmazni, egyenlő házakkal, pl Vehlow házak. Ebben az esetben a Napot lehet az ascendensre állítani, az 1-es ház közepére.

 

Ezt tettem Madách Imre esetében:vagy Ady Endrénél:

 

És ezt a technikát alkalmaztam a Madách család tagjainál is:

abba a házba téve Napot, aminek témája fontos volt, és ami miatt az utókor számára   ismert, tudva, hogy ez virtuális ascendens. Mégis nagyon jellemző!

 

 • Bármennyire is a hasonlóság meghatározó, mindenki egyéni, egyéni sorssal, megjelenéssel. A horoszkópban a leggyorsabban változó dolog az ascendens, így valósul meg az emberek sokfélesége.

 

 • Bármennyire is pontos a megadott születési óra és perc, az ascendenst mindig pontosítani kell a megtörtént életesemények, az ismert sors alapján, hogy valóban összefüggés legyen megállapítható a horoszkóp tulajdonosa, és az illető saját horoszkópja között, amivel minden pillanatban együttműködik. Így, vagy úgy.

 

2017. szeptember