Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 81317

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 81317

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők

asztrologiapaholy.hu

Bevezetés

Szerző: Szabó Zsuzsanna


 

Kedves Látogató!

 

Az Asztrológia Páholy létrehozásával elértem a célomat: megismertem sok asztrológus kollégámat, többekkel baráti, szakmai kapcsolatot sikerült kialakítani. Bár nem sokan vagyunk még itt a honlapon, de elég sokan ígértek anyagot, és remélem, előbb-utóbb elkészülnek vele. A legismertebb asztrológusokat is megkerestem, hogy ők is legyenek itt fent, de többnyire visszautasításban volt részem. Leginkább azért, mert ők már kialakították a saját köreiket, van saját honlapjuk, ez a reklám már nem kell. Pedig nem a reklámról van első sorban szó, hanem az együttműködésről, a közös fellépésről.

 

Nyilvánosan elérhető asztrológiai adatbázis nagyon hiányzik az asztrológiai közéletből. Én 40 éve hiányolom. Mit kiderült sokan hiányoljuk. Minden asztrológusnak megvan a maga kis gyűjteménye azokból a horoszkópokból, amikkel dolgozott.

 

Mindenféle együttműködésre kész vagyok, a jó cél érdekében!

 

Nem lehet felmérni hány adatot lehetne összegyűjteni, ha az asztrológusok összeadnák az adataikat!

 

Létrehoztam tehát egy felületet, ahová mindenki küldhet adatokat, amik a tudomására jutottak, asztrológiai munkája során.

 

Az ismert személyek adatai az internet korában könnyen elérhetők. A születésnap több helyen is elérhető. De az asztrológusoknak a születési órára is szükségük van, ami az esetek túlnyomó többségében nem ismert. Csak akkor lehet ismert, ha ez személyes beszélgetés során kiderült.

 

A születési óra és perc határozza meg az ascendenst, ami minden horoszkóp kiinduló pontja. 10 perc eltérés esetén akár jegyet is válthat.

 

Az ascendens beállítása az asztrológia legkényesebb kérdése. Még akkor is, ha ismert a születési óra ismert.

 

Véleményem szerint mindenképpen pontosítani kell az ascendenst, a megtörtént életesemények és a külső megjelenés alapján. Minden ascendensre eső fényszög látható a külső megjelenésen. A bolygók házhelyzete is nagyon fontos, ez az érdeklődés, a már megtörtént események alapján pontosan beállítható.

 

40 éves tapasztalat után határozottan állítom, hogy mindig az lesz a legfontosabb, hogy tükrözi-e a horoszkóp azt a személyt, aki a horoszkóp tulajdonosa. Analógiás összefüggésben vannak egymással.

 

Biztatok tehát minden asztrológus kollégát, hogy tegye közzé az adatait, azzal, hogy jelentkezik az Asztrológia Páholyba. Felmerül a kérdés: etikus-e egy óra – perc pontosságú adatot nyilvánosságra hozni? Az a legjobb, ha engedély van rá. Véleményem szerint nem követ el etikai vétséget senki, hiszen csak egy adatot közöl, ha teheti, elemzés és minden kitárulkozás nélkül.

 

Felmerült, hogy az adatbázisban használjak-e Rodden-kódtáblázatot. A legtöbb külföldi adatbázisban használják. A kódtáblázatban az adatok pontosságára vonatkozó kódok vannak. Én úgy döntöttem, hogy az ascendesre vonatkozóan legyen inkább szöveges magyarázatra, megjegyzésre lehetőség, az több és pontosabb információ, mint egy kódolás. És itt az adatbázisban csak asztrológus által pontosított horoszkópok szerepelnek. Ezzel együtt, ha valaki a Rodden-kódtáblázat szerinti jelölést is fel akarja tüntetni, megteheti.

 

Minden asztrológus a nevével, és a további  információk megadásának lehetőségével vállalja a közölt adatot. Előfordulhat, hogy egy-egy személy többféle ascendenssel is felkerül az adatbázisba, aszerint hogy ki milyen eredményre jutott az ascendens beállítással. Természetesen csak egy ascendens lehet az igazi, de mindenki elgondolkodhat, vagy tovább gondolhatja az itt közölt adatok alapján.

 

Minden vitát kéretik elkerülni, tiszteletben tartva egymás elképzeléseit, munkáját.

 

Olyan adatoknak tudnék tehát örülni, amiket pontosított valaki, bármely módszerrel. Ismeretlen, de nagyon jellegzetes ascendensű embereket is szívesen felvennék az adatbázisba, hiszen ebben az esetben nem az élettörténet a lényeg, hanem az ascendensek és a külső megjelenés vizsgálata.

 

Őszintén remélem, hogy végül kialakul egy külső megjelenés adatbázis, ahol megfigyelhető lesz, hogy az azonos, vagy hasonló ascendensű emberek hasonlítanak egymásra, és megfigyelhető lesz, hogy ascendens érintő különböző bolygók fényszögei, vagy az 1-es házas bolygók mennyiben módosítják az azonos jegyű ascendenseket.

 

Ezúton is nagyon köszönöm Bertalan Évának a több száz adatot, amit az adatbázisba saját maga feltöltött, még akkor is, ha az Életóra módszer, amivel ő évtizedek óta dolgozik, nem tekinti elsődlegesnek az ascendens és a külső megjelenés közötti összefüggést.

 

2017. augusztus