Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 81326

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 81326

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


1976-ban  kezdtem foglalkozni asztrológiával.

 

https://www.youtube.com/watch?v=SVQ7mtji0DA&t=825s

 

Először Juhász-Schlatter Viktort ismertem meg, aki a Fehérvári úti lakásában tartotta az óráit. Nagyon idős volt már, 75 éves, és aggódott, hogy vajon az induló csoportját végig tudja-e vinni? 6 év volt nála a tanulási idő. Bár nem maradtam nála sokáig, kár volt aggodalmaskodnia, mert még nagyon sok tanítványa lett, 20 év múlva halt meg: 1996-ban. Precíz számolásáért, rendszeretetéért sokan nehezen követték, de nekem szimpatikus volt, és nagyon szerettem volna annyit tudni, mint ő! Nehezen értettem a sok – számomra – idegen kifejezést, és soknak tartottam a 6 évet. 20 éves voltam, kérdezni nem nagyon illett.

 

Akkoriban hallottam, hogy a Buddhista Missziónál is lehet tanulni asztrológiát, - igaz kozmobiológia néven, 4 év, és vizsgázni is lehet. Az asztrológia akkoriban a csendesen tűrt, és agyon hallgatott kategóriába tartozott.

 

Átpártoltam tehát John Károly – Kalo Jenő csoportjába, és elvégeztem a 4 évet, minden évben levizsgáztam. A szakdolgozatomat két mozgássérült barátom horoszkópjának elemzéséből és szinasztriájából írtam.

 

Informatikusként, különböző munkakörökben dolgoztam 37 évet. Mellette matekot korrepetálok.

 

Sokáig csak családtagoknak, ismerősöknek készítettem horoszkópokat.

 

Wanatka Gabriellával - Herczeg Katával - még tanulmányaim elején ismerkedtem meg. László András asztrológiai – filozófiai előadásaira jártunk.

 

Nyilvánosság elé 2002-ben léptem, amikor az Asztrolap-ot Wanatka Gabriella létrehozta. Szinte minden számban megjelentek írásaim. Amikor Kertész Imre Nobel-díjat kapott, - 2002. októberben - akkor írtam róla, egy cikket, hogy a Nobel-díj a Szaturnusz ajándéka – 2003. 1-es számban jelent meg. Wanatka Gabi szerint nem írt akkoriban senki ilyen – pillanatnyi aktualitáshoz kapcsolódó cikket sehova. Itt olvasható.

 

Ketten mindvégig szem előtt tartottuk a szempontot - hogy aktuális legyen - a témák megválasztásánál, mégsem volt visszhangja az újságnak. Laikus olvasók vették a lapot, de az asztrológusok közül senki semmilyen véleményt nem mondott. Pedig magam is több számot osztottam szét az asztrológusok között. És szerettük volna a lapot az asztrológusok fórumává tenni. Nem volt rá igény. Végül a lapot a kiadó az alacsony példányszámra hivatkozva megszüntette. Az utolsó számban, a 2005/6-ban, Ady Endre horoszkópjáról írtam. Itt olvasható.

 

Az Asztrolapban megjelent cikkeim felsorolása itt.

 

2005-ben tartottam előadást József Attila horoszkópjáról a Baktay Ervin Asztrológiai Egyesületnél. Vita támadt az ascendens miatt. Sajnálom.

 

Írogatom „Kis magyar irodalomtörténet – horoszkóppal” könyvemet. Madách Imrével elkészültem éppen, és leadtam, amikor megszűnt az Asztrolap. Mindig megnézem, mit találok a választott személyről az interneten. Így találtam rá egy érdekességre Madách Imre születésnapjával kapcsolatban. És így ismerkedtem meg Andor Csabával, aki évtizedek óta Madách kutató, és mindent tud róla, amit csak lehet. Itt olvasható.

 

Andor Csaba annyira érdekesnek tartotta amit Madách-ról írtam, hogy meghívott a legközelebbi – XIV. Madách Szimpóziumra, 2006. szeptemberében.

 

A sok magyar tanár annyira érdekesnek tartotta, amit az előadásomban elmondtam, hogy már ott, akkor meghívtak a következő – 2007-es, XV. Madách Szimpóziumra is – tartsak előadást a Madách család horoszkópjairól is. Leginkább Madách Imre édesanyja, Majthényi Anna, és felesége, Fráter Erzsébet horoszkópjaira voltak kíváncsiak. Az adatokat megkaptam, és az előadást megtartottam. Nagy elismerés volt számomra. Itt olvasható.

 

Ez a két előadás azért is volt nagy siker és öröm, mert mindig azt gondoltam, hogy a nem asztrológusok körében végzett színvonalas munka viszi előbbre az asztrológiai munka társadalmi elfogadottságát, és arra lenne szükség, hogy az asztrológusok együtt dolgozzanak más területek szakembereivel.

 

Már az Asztrolap-ban írtam cikket az „Alkalmazott asztrológia” szükségességéről, a 2003/4. számban. Ez a legfontosabb témám. Azóta pedig kis sorozatot írtam ugyanerről a Pozitív Emberek Lapja, Élet Magazinba, 2013-14-ben. A Tanulmányok Páholyában külön kategória.

 

Részt vettem 2014-ben az Első Moksha napon és a Pozitív Emberek Napján, Tatán. Mindkét előadásom témája: az Alkalmazott asztrológia.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CdCNY9z9YL4

 

2013-2016 között írtam rendszeresen a Pozitív Emberek Lapja, Élet Magazinba.

A „Hétköznapi Hősök Horoszkópja” sorozatom 4. tagja jelent meg, 2016. júniusában. Itt olvasható.

 

Több tanulmányom van, ami nem jelent meg nyomtatásban.

 

Kutatási területem a következők:

 

  • a fényszögek konkrét, pontos tartalmának kidolgozása,
  • sérült ascendensek kérdése,
  • ascendens pontosítás,
  • ugyanazon a napon születettek horoszkópjainak összehasonlítása,
  • mundán asztrológia.

 

2016. június.