Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 88169

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 88169

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


A Nap-Hold középpont Szepes Mária életében

                                                                           Uránuszi Asztrológia szemmel

 

Az Uránuszi Asztrológiában és saját megfigyeléseim szerint a Nap jelképezi a férfit, az apát, a férjet, a gyermeket, a testet és a vitalitást, valamint tudatos énünket. A Hold a következőket szimbolizálja: a nő, az anya, a feleség és tudattalan énünk.

 

Ha szeretné megtudni, milyen kapcsolatban élnek, éltek egymással szülei, hogy Önnek milyen a kapcsolata velük, valamint milyen a kapcsolata saját partnerével – azt feltételezve, hogy a szülői mintát követi –, a következőt tudja tenni:

Számolja ki horoszkópjában a Nap és Hold pozícióját, adja össze ezt a két számot, majd ossza el kettővel. Tehát a Nap/Hold középpont az ekliptikus koordináta rendszerben matematikai (és egyben Uránuszi) nyelven a következő: (Nap+Hold)/2. Nézze meg, hogy bármely bolygó vagy személyes pont elfoglalja-e a középpontot. Ha igen, akkor ú.n. planetáris képről beszélünk. Egyébiránt a középpont látens energiával rendelkezik. Pontosan bármely felezőpont két helyen metszi el a kört (ekliptikát): az egyik a közelebbi középpont, míg a másik a távolabbi, pontosan átellenesen vagyis 180°-kal szemben. (Tehát hozzáadhat vagy kivonhat 180°-ot az egyik felezőpont helyzetéből.) Ezt a számítást a legegyszerűbb úgy elvégezni, hogy a Kos 0 ponttól beszámozunk minden objektumot 0-tól 360 fokig és csak ezekkel a számokkal dolgozunk. Az 1. ábra ezt mutatja Szepes Mária radixában.

 

 

Ennél haladóbb módszer az, amikor a felezőpontokkal bezárt ú.n. nehéz fényszögeket (pl. konjukció, oppozíció, kvadrát, fél kvadrát, stb) is figyelembe vesszük. Az Uránuszi Asztrológia nem tesz különbséget jelentésben az ilyen közvetlen és a közvetett planetáris képek között, bár néhány Uránuszi Asztrológus kisebb jelentésbeli különbségekkel ruházza fel e variációkat. Érdemes kitapasztalni, micsoda erejük van a felezőpontokkal pl. kvadrátban (90°) vagy akár csak szemi-kvadrátban (45°) álló objektumoknak is.

 

Ha valakinek van Uránuszi Asztrológia szoftvere vagy szán fél órát arra, hogy egy 90°-os tárcsát elkészítsen, akkor a forgatható mutatóval elég, ha rámutat a Nap/Hold középpontra és leolvassa, hogy mik ülnek a mutató két végén. A haladók a többi középpontot is leolvashatják, és ekkor már majdnem egy kisregényt írhatunk Szepes Mária tudatos és tudatalatti énjéről, valamint férfi-női kapcsolatairól. Ezt mutatja a 2. ábra.

 

 

Látható, hogy az uránuszi tárcsa mutatója pont a Ceresre mutat. A Ceres egy törpebolygó és a következőket szimbolizálja: gondoskodás, táplálás, étel (különösen a gabonafélék és magvas ételek), szüret. Azonban Ceres gyermekét, Perszephonét, elrabolták és levitték az alvilágba. Így Ceresnek van egy Plutonikus, alvilági felhangja is.

 

Szepes Mária e planetáris képét így írhatjuk fel:

                                          (Nap+Hold)/2=Ceres. Röviden: Nap/Hold=Ceres.

Itt az a bonyolultabb variáció látható, amikor egy égitest a felezőponttal bezárt nehéz fényszöget alkot. Az Uránuszi Asztrológiában ugyanis az egyenlőségjel vagy a pontos középpontot mutatja vagy megengedi az ezzel bezárt nehéz fényszöget. Hogy ez jelen esetben milyen fényszög, az 1. ábráról is látható. A Kos 0°-tól számolva Szepes Mária Napja 261.5°-ra áll, Holdja pedig 153.5°-ra. [Megjegyzés: parallax Hold pontosítást használok a horoszkópban.] (261.5°+153.5°)/2=207.5° a matematikai középpontjuk. Ceres ~252.5°-ra van a Kos 0°-tól. A különbség 252.5° és 207.5° között 45°. A 45° egy fél kvadrát és erős hatással bíró nehéz fényszög.

 

Szepes Máriának (Hold) csodálatos, sok gondoskodáson és szereteten alapuló kapcsolata volt férjével (Nap) és szüleivel (Nap/Hold). Ez a Nap/Hold=Ceres pozitív manifesztációja. Azonban édesapja (Nap) nagyon korán meghalt és férje (Nap) is korábban elhunyt, mint ő. Volt egy fiúgyerekük is (Nap), aki 7 hónappal világra jövetele után meghalt. Ezek Ceres negatív manifesztációi. Szepes később gyerekkönyveket írt, hogy kifejezze gondoskodó energiáit (Ceresnek megint a pozitív oldala).

 

Aki szemfüles, észreveheti, hogy a tárcsán a Nap/Hold középpontra állított mutató másik végén a Kupidó ül (legalábbis 1°-os orbiszon belül). A Kupidó egy TranszNeptun Planéta, röviden TNP. A TNPk is az Uránuszi Asztrológia jellegzetes elemei és semmilyen más asztrológiai irányzatban nem lelhetők fel. Kupidó jelentései: család, szeretet/szerelem, közösség, művészet. Így még tovább fonhatjuk a Nap/Hold történetet, és elmondhatjuk, hogy Szepes Mária számára kiemelt jelentőséggel bírt családja, kapcsolatai, közösségei és a művészet, és azt is, hogy az ő családjában és közösségeiben is roppant fontos volt a szeretet és a művészet. Elképzelhetően tudatos és tudatalatti énjének kifejező eszköze is volt az alkotás. Uránuszi nyelven ez így irható le: Nap/Hold= Kupidó. Az 1. Ábráról leolvashatjuk, hogy a Kupidó kb. 118°-ra van a Kos 0°-tól. Tehát a különbség a 207.5°-os Nap/Hold matematikai középponttól ~89.5°. Az fél fok híján egy kvadrát (90°), ami nehéz fényszög

 

Hol vannak az Ön Nap/Hold középpontjai? Ha új az Uránuszi Asztrológiában, természetesen eltekinthet a középpontokra eső nehéz fényszögektől. Az Uránuszi Asztrológia roppant pontossággal működik, így általánosságban 1°-os orbiszt használunk. Amennyiben Nap/Hold középpontja teljesen üresnek tűnik, a több 1000 aszteroidából és törpebolygóból is érdemes válogatni, mert beszédesek. Azt is meg lehet nézni, hogy mi történt akkor, amikor tranzitban, szolár ark direkcióban vagy progresszióban egy objektum elérte a Nap/Hold középpontot.

 

Háttér:

Az Uránuszi Asztrológia eredetileg Hamburg Iskola néven jött létre Alfred Witte zseniális munkásságának köszönhetően. A módszer látszólag egy évszázados, ám valószínűleg egy ősi asztrológiai rendszer újjáélesztése. Az Uránuszi Asztrológia a következők miatt kuriózumnak számít: a konvencionális bolygókon kívül még 8 Neptunuszon túli bolygóval is dolgozik (TNPk), valamint intenzíven használja a Kos 0 fokot (tavaszpont). Hihetetlen precizitása a matematikai felezőpontoknak, nehéz és ezek kombinációinak, a planetáris képeknek köszönhető. Ennek szemléltetéséhez egy forgatható matematikai-asztrológia tárcsa használatos, ami egyedülálló az asztrológia történetében.

 

A 8 “uránuszi” (Neptunon túli) bolygó (TranszNeptun Planéta, TNP) és jelentéstartalmuk:

 

Kupidó (262.5 év): család; szerelem; kapcsolatok, csoport-egység, művészet
Hádész (360.7 év): undor/ellenszenv; minden ami rossz/gusztustalan, valami elromlása; 
                               kutatás; okkult; ősi idők
Zeusz (455.6 év): összpontosított energia; ambíció; fegyverek; katonai dolgok
Kronosz (521.8 év): kompetencia; a profi/mester; bürokrácia; időzítés; törvényhozók
Apollón (576 év): kiteljesedés; tudomány; kereskedelem
Admetosz (624 év): szembenézni a dugulással, halál, kivárás, késlekedés, frusztráció,
                                 specializáció
Vulkanusz (663 év): kitörő erő; óriási, összehangolt erők
Poszeidón (740 év): megvilágosodás; igazság; spiritualitás, intuíció

 

2018. 03. 22.

                                                  Vegán Uránuszi Üdvözlettel:

                                                        Dr. Sólyom Szilvia

                                                       Uránuszi Asztrológus