Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 81324

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


Asztrológia Páholy RSS
Látogatók száma: 81324

Jelentkezés az Asztrológia Páholyba:


* kötelezően kitöltendő mezők


Bertalan Éva

 

Sokáig csak az asztrológiai szakkönyveket bújtam, és magam próbálkoztam horoszkópokat készíteni. Amikor az egyébként nagyon sikeres üzleti életemben egy komoly törés keletkezett – 1995-ben elhatároztam, hogy váltok. Tudatosan kezdtem készülni arra, hogy hivatásos asztrológus leszek.

 

Nagy szerencsémre (bár mindannyian tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) a hatalmas választékból a svájci Asztrológiai Pszichológiai Intézetet választottam, ahol Louise és Bruno Hubertől tanulhattam az ő világhírű módszerüket. 1999-ben megkaptam az API asztrológiai  pszichológus diplomáját.

 

2000-ben „importáltam” Magyarországra a Huber módszert, az asztrológiai pszichológiát. Korábbi üzleti tevékenységeim súlypontja is mindig az új cégek és termékek piaci bevezetése volt, ezért nem ijedtem meg a kezdeti nehézségektől. Missziós feladatnak tekintettem azt, hogy ezt a csodálatos asztrológiai irányzatot itt is megismerjék, és vállaltam azt is, hogy eleinte gyanakvóan tekintettek magyarországi kollegák arra, amit behoztam. Az asztrológiai pszichológia ugyanis filozófiájában és technikáiban meglehetősen eltér az általánosan ismertektől.

 

Az asztrológiai pszichológia elmélete az, hogy csakis az történhet meg velünk, ami bennünk van. Ezért nem dolgozom sem tranzitokkal, sem progressziókkal, hanem csakis a született adottságokból és képességekből kiindulva azt kutatom, hogy „mikor”, és soha nem azt, hogy „mi” történik. Az életesemények mindig olyanok, ahogy az adott helyzetben mi gondolkodásunkkal, emócióinkkal tudatosan vagy tudattalanul döntünk, viszonyulunk a dolgokhoz. Ezért inkább megélésekről, és nem eseményekről beszélek a hozzám fordulókhoz.

 

A tanácsadások valójában párbeszédek, amelyek alatt a kérdezőnek abban segítek, hogy önmaga felismerje a helyzetét, a saját mintáit. Tehát semmi esetre sem igyekszem őt jóslatokkal befolyásolni. Az adott tanács egyébként is csak akkor fogadható meg, ha az ember azonosulni tud vele, különben a közmondásos falra hányt borsó.

 

2005-ben kiadtam Életóra címmel asztrológiai könyvemet, amelyben a Huber módszer, az asztrológiai pszichológia gyakorlatát igyekeztem megvilágítani.

 

Folyamatosan továbbképzem magam, mert tudom, hogy egy asztrológus soha sem kész. Ezért 2003-2005 között elvégeztem Hermann Meyer német asztrológus bécsi kihelyezett iskolájában a pszichológiai asztrológiát is. Nem, ez nem egyszerű szójáték! Az asztrológia pszichológia és a pszichológiai asztrológia két különböző irányzat. Az asztrológiai pszichológiában a pszichológián van a hangsúly, és az asztrológia csak eszköz. A pszichológiai asztrológiában ez éppen fordítva van. Ebben az iskolában ismertem meg tanáromat, Wilfried Schütz asztrológust, akit annyira tisztelek, mint Huberéket. Az első könyvét, az Emberi játszmákat, 2005-ben magam adtam ki, és megjelent a fordításomban és a Mandala-Véda Kiadó gondozásában az Egészség az asztrológia tükrében című könyv. 

 

Ma már csak asztrológiai kutatással foglalkozom.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=wW8qT9oNegw   

 

                                                                                               Bertalan Éva